De Alkmaarder die werd opgepakt na de vangst van een grote hoeveelheid cocaïne vanuit het Amsterdamse havengebied blijft erbij dat hij onschuldig is. Via het Zaanse bedrijf waarvoor hij werkte werd begin juli 1.120 kilo coke tussen cacaobonen ingevoerd, terwijl hij toegang had tot het registratiesysteem. Volgens de 29-jarige A.S. was het niet vreemd dat de betreffende container al uit het systeem was verdwenen.

"Het gebeurde weleens vaker, het behoorde zelfs bij het dagelijks handelen", aldus A.S. "Ook van mijn collega's. Dan vonden we niks vreemds in die containers, waarna ze werden verwijderd uit het systeem." De officier van justitie ziet dat heel anders, volgens mediapartner NH Nieuws. "Uit het proces-verbaal blijkt dat het niet waar is dat er structureel informatie uit het systeem werd gehaald, zeker niet zo snel na het inklaren. De verdachte is de spil geweest in dit verhaal. Vanuit zijn functie moest hij een rol spelen om deze drugs Nederland in te krijgen."

Volgens het OM is er voldoende bewijs om A.S. en de andere drie verdachten aan de partij cocaïne uit Ecuador te koppelen, mede dankzij onderschepte communicatie via cryptotelefoondienst Sky ECC. Voorafgaand aan het vaartransport vanuit Rotterdam naar Amsterdam en verder via vrachtwagen werd informatie over de havens rondgestuurd, onder andere over de werkschema's de registratiesystemen. De politie sprong in actie nadat de vrachtwagen de Amsterdamse haven had verlaten.

De andere drie verdachten waren niet bij de zitting. De 55-jarige chauffeur J. van C. uit Enkhuizen zegt niet te hebben geweten dat hij cocaïne vervoerde. De andere twee zijn I.Z. (41) uit Amsterdam en K.K. (27) uit Purmerend, een ex-medewerker van het Zaanse transportbedrijf.  Gezien de goede organisatie, vermoedt het OM vermoedt dat deze twee samen met de Alkmaarder al eerder drugstransporten faciliteerden.

In maart staat een volgende tussentijdse zitting gepland: mogelijk is er tegen die tijd ook meer bekend over de datum voor een inhoudelijke zitting. Over het voorarrest van A.S. wordt vandaag meer bekend. De anderen blijven nog zeker drie maanden vastzitten.
Pin It
Bekeken: 2789x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/