Kinderen speelden al minder buiten dan vroeger, maar door de corona-beperkingen lijken ze het nog wat meer te zijn verleerd. Gemeente Alkmaar wil het buitenspelen promoten en zet acht weken lang 'schoolplein-trainers' in. Deze trainers van Alkmaar Sport gaan langs basisscholen om kinderen in groepen 7 en 8 te prikkelen om buiten te spelen en om een spelmaterialen te geven.

Op school worden kinderen al gestimuleerd om in beweging te komen en te blijven, maar de schoolplein-trainers geven een frisse invalshoek. De kinderen worden geprikkeld, leren sportieve spelletjes en leren ze te organiseren voor hun jongere schoolgenootjes. De trainer neemt een kist vol spelmaterialen mee die de scholen mogen houden.

Sportwethouder Nicole Mulder bezocht O.B.S. De Liereland om een schoolplein-trainer met de kinderen in actie te zien. Ze is erg enthousiast: "Iedereen is bezig, er staat eigenlijk niemand aan de kant. Er is voor elk kind wat wils, zowel voor de actieve wildebrassen als voor de kinderen die wat rustiger bezig willen zijn. Waar aan de ene kant van het plein al groepjes zelfstandig spelen, helpt de trainer aan de andere kant een handje om de groep te activeren. Het enthousiasme spat er hier duidelijk vanaf."

De trainers zijn acht weken lang twee uur per dag op schoolpleinen en verzorgen ook na school nog een uur begeleiding. De vakleerkracht zal de spellen ook terug laten komen in de gymles. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Plan Onderwijs. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 1811x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/