In Den Haag zijn donderdag handtekeningen gezet onder het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) door 64 vertegenwoordigers van overheidsinstanties en een aantal partners. Castricum-wethouder Valentijn Brouwer tekende namens de BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Het MVOI 2022-2025 zet in op duurzame keuzes bij uitgaven aan producten, werken en diensten. Gemeenten die dat doen, vormen met elkaar een 'krachtig netwerk op weg naar een duurzame, sociale wereld'. Staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat Vivianne Heijnen ontving donderdagmiddag in Den Haag de eerste partijen die zich aansluiten bij het MVOI. Het manifest behelst zes thema’s: milieu & biodiversiteit, klimaat, circulair, ketenverantwoordelijkheid, diversiteit & inclusie, en 'social return'.

Wethouder Valentijn Brouwer: "Met de ondertekening geven we ook als gemeenten een duidelijk signaal af over welke route we willen nemen richting verduurzaming. Onze manier van opdrachtgeven en inkopen vormt een belangrijke voorbeeldfunctie. Door dit in gezamenlijkheid met andere overheden goed in te richten, ontstaat er snel een netwerk waarmee we verandering naar een duurzame, sociale wereld kunnen realiseren."

"Je maakt pas echt het verschil als niet alleen de afdeling inkoop, maar de hele organisatie op alle niveaus, betrokken is", vervolgt Brouwer. "Vandaar dat we niet spreken van MVI maar van MVOI. De ‘O’ van (intern) ‘opdrachtgeven’ gaat vooraf aan het inkopen. De hele organisatie zet zich zo in voor de doelen die we met onze gemeenten willen bereiken, van visie- en planvorming tot opdrachtgeven en inkopen."

Elke aangesloten organisatie moet uiterlijk een jaar na ondertekening een MVOI-actieplan opstellen.
Pin It
Bekeken: 1006x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/