Het Openbaar Ministerie (OM) gaat dinsdag een nieuw soort flitspaal introduceren. De allereerste flexflitser komt in Hoorn te staan en voor het eind van volgend jaar wil het OM nog 150 van deze palen inzetten in heel Nederland. Volgens woordvoerster Marloes van Kessel van het OM zijn onder meer locaties op de N9 en N242 in beeld, maar 'is daar nog niets concreet over afgesproken'.

De flexflitser is een meer flexibele vorm van snelheidshandhaving. Zo staat de paal ongeveer twee maanden op dezelfde plek en wordt die daarna verplaatst naar een andere locatie. "We willen deze flitser inzetten op wegen waar meer ongelukken gebeuren en mensen relatief vaker te hard rijden", benadrukt Van Kessel. "Die locaties zijn we nu aan het inventariseren en daarna gaan we contact opnemen met de gemeente en politie."

Doordat deze paal afwisselend kan worden ingezet verwacht het OM dat de verkeersveiligheid blijvend verbeterd. "We hebben allemaal weleens haast, maar hard rijden kan echt voor grote problemen zorgen. Door deze nieuwe flitser te gebruiken hopen we dat mensen bewust worden van dit risico."
Pin It
Bekeken: 5325x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/