Joost de Vries heeft dit jaar de Victoriefonds Cultuurprijs Letteren gewonnen. Zondag kreeg hij de tweejaarlijkse prijs in handen tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ruïnekerk van Bergen, die werd geleid door de bekende schrijver Ronald Giphart.

Joost de Vries was samen met Bas Belleman en Maria Barnas, stadsdichter van Alkmaar, door de vakjury genomineerd voor de categorie Letteren. Ze zijn allen gemeen in de regio opgegroeid of wonen er nu (weer). Andere criteria van belang voor de prijs zijn onder andere herkenbaarheid, eigenzinnigheid en relevantie voor het culturele veld en de letteren in het bijzonder.

De jury prijst de van oorsprong Heerhugowaarder voor zijn scherpe pen en verfijnde zinnen in sprankelende essays, romans en verhalen. En die teksten gaan nooit over hemzelf alléén. Ze nodigen uit om mee te kijken, mee te denken, tegen te spreken, ze openen deuren tot het werk van anderen. Voor zijn omvangrijke oeuvre zou de juryleden ‘een zwierige buiging willen maken’, een oeuvre waarvan ze hopen dat deze nog lang zal worden uitgebreid. (foto: Erna Faust)
Pin It
Bekeken: 1599x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/