Bij de Beach Cleanup acties zijn alleen op de stranden van Bergen en Castricum al meer dan zesduizend sigarettenpeuken gevonden. Op de stranden van Bergen werden bijna 1.700 peuken opgeruimd, op die van Castricum wordt blijkbaar meer gerookt of zijn de rokers slordiger, want daar werden bijna 4.800 peuken opgeraapt.

De zestig vrijwilligers van de Beach Cleanup trotseerden vrijdag de hitte om afval te rapen op de stranden van Camperduin tot en met Egmond aan Zee en een dag later zochten tachtig vrijwilligers naar afval op de stranden van de gemeente Castricum. Het resultaat was meer dan zesduizend sigarettenpeuken.

Volgens organisator Stichting Noordzee zijn peuken in het zand een groot probleem, omdat een peuk voor negentig procent uit plastic bestaat en meer dan duizend liter water vervuild. "Met de campagne willen we mensen bewust maken van afval op stranden", vertelde Taco Popma eerder aan Duinstreek Centraal. "Een schoon strand betekent een gezonde zee."
Pin It
Bekeken: 1190x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/