Op het terrein van de Alkmaarse atletiekvereniging Hylas ligt sinds 2008 een sport boules accommodatie. Deze was in de loop der tijd verzakt, er groeide onkruid en bij regen waren en de banen slecht bespeelbaar. De club heeft een betonvloer gelegd, met daar bovenop een verse laag van gravel. Maandagavond 11 juli verzorgt Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport, de officiรซle heropening en daarbij is iedereen met interesse in deze sport welkom.

Sport boules is een vorm van jeux de boules die lijkt op petanque, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen: de speler werpen de ballen met een kleine aanloop, want de banen zijn langer en de ballen groter en zwaarder. Er wordt vaak geketst in plaats van bijgelegd. Daardoor is deze boules versie intensiever en vergt coรถrdinatie en concentratie. Er zijn zes spelvarianten, die verschillen in intensiteit.

De opening is vanaf 19:30 uur. Tijdens de opening is er een demonstratie en zijn mensen aanwezig om verdere uitleg te geven. Wie graag drie gratis proeflessen wil, kan deze aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1185x