De 11-jarige Maurits van Schouten wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Heiloo. Maurits woont in Heiloo en zit in groep 7 van basisschool De Duif. Hij wordt de opvolger van de eerste kinderburgemeester, Jayden de Vries. Die heeft deze rol twee jaar vol enthousiasme vervuld. Hij gaat na de zomervakantie naar de middelbare school en daarom neemt hij afscheid.

In mei begon de gemeente Heiloo met het zoeken naar een nieuwe kinderburgemeester. Acht kinderen hebben gesolliciteerd. Burgemeester Mascha ten Bruggencate: “Ik ben trots dat zo veel kinderen enthousiast waren. Het waren alle acht hele goede kandidaten. Het was een moeilijke keuze, want eigenlijk wil je niemand teleurstellen. Maar het is gelukt en we zijn blij dat Maurits onze nieuwe kinderburgemeester wordt”.

Op 11 juli wordt de nieuwe kinderburgemeester in de gemeenteraad officieel geïnstalleerd. Dan wordt ook afscheid genomen van de huidige kinderburgemeester. De opvolger gaat in het nieuwe schooljaar, vanaf september, als kinderburgemeester aan de slag.

Pin It