Het komische Franse filmdrama Incroyable mais vrai (ongelooflijk maar waar) is volgende week film van de week bij Cinebergen. De film van de koning van de absurdistische film, Quentin Dupieux, draait om Alain en Marie die op zoek zijn naar een huis. Als ze een huis bezichtigen in een rustige buitenwijk, geeft de makelaar alvast een waarschuwing: het luik in de kelder zal hun leven compleet veranderen. Dat is niets te veel gezegd: na hun eerste ervaring in de kelder besluiten ze het huis direct te kopen. Want wat er achter het luik in de kelder gebeurt is ‘ongelooflijk (maar waar!)’. Regisseur Quentin Dupieux (Deerskin, Mandibules), koning van de absurdistische cinema, lijkt een onuitputtelijke stroom aan bizarre ideeën te hebben. In een mum van tijd maakte hij Incroyable mais vrai (ongelooflijk maar waar) en zijn volgende film, Fumer fait tousser (van roken moet je hoesten), staat alweer klaar om uitgebracht te worden.

De film draait zaterdag om 17:00 uur, zondag om 20:15 uur en woensdag om 14:30 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 1 juli tot en met vrijdag 8 juli:

 

The Velvet Queen
Frankrijk, documentaire, Frans/ NL ondertiteld
’s Werelds meest gerenommeerde natuurfotograaf Vincent Munier poogt samen met schrijver Sylvain Tesson een glimp op te vangen van de zeldzame sneeuwluipaard. Het resultaat is een ontroerende documentaire over de kunst van het kijken en een ode aan de schoonheid van de wereld, voorzien van een vleugje relativerende humor.
vr 01 - 14:30

 

Nowhere special
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Prachtig, gevoelig en liefdevol Brits drama over de alleenstaande glazenwasser John die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn 4-jarig zoontje. Vertrouwen op je gevoel blijkt daarbij essentieel. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
za 02 - 10:45

 

Downton Abbey: A New Era
Verenigd Koninkrijk/ VS, drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
De geliefde acteurs uit de eerste bioscoopfilm reizen dit keer af naar de Franse Rivièra. Violet Crawley (Maggie Smith) is namelijk in het bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft bemachtigd. Zoals gewoonlijk gaat een bezoek van de Crawleys met een hoop drama gepaard en loopt alles bepaald niet op rolletjes.
za 02 - 14:00 | do 07 - 14:30

 

Operation Mincemeat
VS, drama, Engels/ NL ondertiteld
Operation Mincemeat vertelt het waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd ooit, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Met o.a. Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen en Jason Isaacs.
za 02 - 20:15

 

Délicieux
Frankrijk, drama, Frans/ NL ondertiteld
In deze smakelijke Franse kostuumfilm zien we hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, tovert kok Manceron zijn herberg om in een gastronomisch paradijs.
zo 03 - 10:45

 

Il Buco
Italië, drama, Italiaans/ NL ondertiteld
Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino op meesterlijke wijze een Italiaanse expeditie uit 1961 naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Een unieke ervaring en visuele hommage aan het prachtige Calabrische landschap.

 

zo 03 - 14:00
|Les Amours d’Anaïs
Frankrijk, komedie/ drama, Frans/ NL ondertiteld
In deze luchtige romantische komedie begint Anaïs - dertig, charmant, altijd te laat, schijnbaar zorgeloos, energiek en nogal blut - een affaire met de oudere Daniel en raakt volledig gefascineerd. Weliswaar niet voor hem, maar wel voor diens echtgenote, de schrijfster Émilie.

zo 03 - 17:00
Lunana, A Yak in the Classroom
Bhutan/ China, drama/ familie, Dzongkha/ Engels/ NL ondertiteld
Heerlijke feelgoodfilm uit Bhutan. De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen zullen zijn lot voorgoed veranderen.
ma 04 - 20:00

 

El buen patrón
Spanje, komedie, Spaans/ NL ondertiteld
IJzersterke tragikomedie waarin de charismatische fabriekseigenaar Blanco (geniale Javier Bardem), om kans te maken op een lokale onderscheiding, koortsachtig probeert alle problemen met zijn werknemers op te lossen… Grote winnaar bij de Goya’s (Spaanse Oscars).
di 5 - 20:00

To Olivia
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld
Het ontroerende To Olivia vertelt het waargebeurde verhaal van auteur Roald Dahl en zijn vrouw, Hollywoodactrice Patrica Neal. Hun gedeelde verdriet zou, na de dood van hun dochtertje, een bron van verlossing en kracht betekenen en hun leven voor altijd veranderen.
wo 06 - 20:00

 

Encore
Frankrijk, drama, Frans/ NL ondertiteld
Dit keer duikt Cédric Klapisch (L'auberge espagnole, Retour en Bourgogne) in de wereld van de dans. Zal de 26-jarige balletdanseres Élise na een blessure nog ooit kunnen dansen? Een verhaal over hoop en een nieuw begin. Met Marion Barbeau, prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera.
do 07 - 20:00

 

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel
Nederland, documentaire, Nederlands
Indrukwekkende documentaire van Gouden Kalf winnaar Ruben Smit (WAD, de Nieuwe Wildernis) volgt onze nationale vogel, de Grutto, tijdens zijn wereldreis via Estland, Senegal en Portugal op weg naar zijn broedgebied in Nederland, en toont daarbij tevens hoe deze parmantige steltloper probeert te overleven in een continue veranderende wereld.

 

vr 08 - 14:30
The Real Charlie Chaplin
Verenigd Koninkrijk, documentaire, Engels/ NL ondertiteld
Decennialang was Charlie Chaplin de beroemdste man op aarde voor wie mensenmassa’s op de been kwamen. The Real Charlie Chaplin is het ultieme portret van de mens achter deze super getalenteerde, legendarische alleskunner.
vr 08 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It