Het eerste elftal van vv Bergen heeft zich zaterdag kranig geweerd in de seizoensafsluiting tegen Jong AZ. Op het speciaal geprepareerde B-veld van op Sportpark De Kiefthoek moest de derdeklasser zijn meerdere erkennen in het beloftenteam uit Alkmaar. Het verlies bleef beperkt tot 1-6.

Er was veel publiek afgekomen op de oefenpartij. De toeschouwers zagen de wedstrijd uit de startblokken schieten. Ricuenio Kewal dook al snel op voor het doel van Bergen. De aanvaller stond op de goede plek om direct uit de lucht een voorzet vanaf links binnen te schieten.

VV Bergen moest zich richten op het verdedigen, desondanks ontstonden er in het verdere verloop van de eerste helft kansen voor Jong AZ. Een inzet van Soulyman Allouch werd van de lijn gehaald, terwijl een poging van Kewal werd verwerkt tot een hoekschop. Na een half uur spelen haalde keeper Job van Vlaanderen van vv Bergen een goed afstandsschot van Job Kalisvaart van de lijn. Na een bal van Tom Kerssens op de lat en een prachtige redding van doelman Tristan Kuijsten op een vrije trap was het in de veertigste minuut weer raak voor Jong AZ. Job Kalisvaart verdubbelde met een droge knal van afstand de score.

Ook in de tweede helft had Jong AZ de overhand. Verdediger Loek Postma kreeg de bal voor het intikken, nadat Vasilis Pavlidis op de lat had gekopt: 0-3. Nick Koster maakte er even later 0-4 van door in z’n eentje op het doel af te gaan. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot overtuigend binnen.

Het bleef even stil, al kwam Jong AZ wel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Bergen. Tot echte kansen leidde het niet. Wouter Goes pikte in de slotfase een goal mee. Hij was eerder bij de bal dan de keeper en kopte de 0-5 binnen.

Het slotakkoord namens Jong AZ was voor Postma. En hoe: nadat Reverson de opstomende verdediger aanspeelde, schoot de ontvanger van grote afstand de bal in de linkerhoek: 0-6. In de blessuretijd maakte Milo de Vet voor Bergen nog een treffer en werd de eindstand bepaald op 1-6.

Cor Dekker van Musical Reality maakte een videoimpressie van de seizoensafsluiting bij VV Bergen, die we hier publiceren.