Na het zaalseizoen moesten de korfballers van Apollo het tijdens hun vervolg van het veldseizoen direct opnemen tegen de koploper van de 1e Klasse D. Een zware kluif voor Heerhugowaardse team, dat zelf het zevende en voorlaatste staat. Die Haghe 1 nam in Den Haag al snel voorsprong en bouwde deze alleen maar verder uit. De eindstand werd 27-7.

De Hagenaren startten de wedstrijd op hoog tempo en benutten hun kansen ook nog eens met zeer hoog rendement; binnen vijf minuten stonden ze al 5-0 voor. Drie minuten en twee goals Die Haghe later kon Emmy voor Apollo de eerste score maken. Het Haagse team ging echter op hetzelfde tempo door en bleef maar scoren. Tussendoor konden Coen en Kai van Apollo beide eenmaal de korf vinden. Bij rust stond het 19-3. Na de rust bleef het rendement van Die Haghe wat achter, maar de wedstrijd was allang binnen.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Apollo thuis op 14 mei. De tegenstander is Maassluis 1, de nummer 5 in de poule.