De herinrichting van de Vennewatersweg in Heiloo wordt opnieuw met een jaar uitgesteld. De plannen om het werk in de zomer van 2022 uit te voeren, kunnen weer naar de prullenbak. Het werk wordt nu in de zomervakantie van 2023 vernieuwd. De weg wordt dan drie weken volledig afgesloten. Net als vorig jaar heeft het uitstel te maken met bezwaar- en beroepsprocedures die langer duren dan verwacht.

De Vennewatersweg, een doorgaande weg aan de zuidkant van Heiloo, moet steeds meer verkeer verwerken en wordt daarom helemaal opnieuw ingericht. Dat komt door de uitbreiding van Heiloo met nieuwbouwwijk Zuiderloo. Ook wordt het een populaire route naar de westkant van Heiloo en Egmond-Binnen als de aansluiting op de A9 klaar is. Verkeersmodellen voorspellen dat steeds meer mensen deze route zullen nemen.

Tegen de plannen voor de vernieuwing tekenden omwonenden bezwaar aan bij de Raad van State, onder meer vanwege de hogere geluidsbelasting die verwacht wordt voor omwonenden. Die werden pas in februari van dit jaar behandeld op een zitting. De Raad van State heeft veel tijd nodig om tot een uitspraak te komen. Dat betekent dat er mogelijk pas in mei een uitspraak is. Hierdoor is te weinig tijd om de werkzaamheden voor de herinrichting van de Vennewatersweg goed voor te bereiden voor de zomer van dit jaar. En wordt het werk uitgesteld naar de zomer van 2023.

De gemeente kiest er bewust voor om de werkzaamheden in een zomerperiode te plannen. Wethouder Rob Opdam: “Een jaar uitstel is jammer, maar we proberen de overlast van de werkzaamheden echt tot een minimum te beperken. Dat lukt het beste in de zomervakantie.” Tijdens de zomervakantie is het minder druk op de weg. Daarnaast zijn er na de zomer van 2022 werkzaamheden op locaties rondom de Vennewatersweg, zoals in Zuiderloo. Om te voorkomen dat de werkzaamheden elkaar in de weg zitten, is gekozen om het door te schuiven naar de zomer van 2023.

Als de Raad van State er geen stokje voor steekt, wordt de Vennewatersweg in de zomer van 2023 over anderhalve kilometer bijna volledig vernieuwd tussen de Lijnbaan en de Kennemerstraatweg. De vijf kruispunten worden rotondes.
Pin It