De Dierenbescherming start dit voorjaar in Alkmaar met het project 'Dierenbuddy'. Via dit project worden huisdiereigenaren, die niet meer in staat zijn volledige verzorging te bieden, gekoppeld aan een vrijwilliger die een handje komt helpen.

De 'Dierenbuddies' zijn er voor Alkmaarders die vanwege hun leeftijd minder goed voor hun huisdier(en) kunnen zorgen. Ze bieden aanvullende hulp en steun bij de zorg voor de huisdieren. Zo kunnen de ouderen en hun huisdier zo lang mogelijk van het gezelschap van hun beste maatje genieten. Dit draagt bij aan het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen en verwaarlozing van huisdieren.

De Dierenbescherming is nog op zoek naar Dierenbuddies. Taken zijn bijvoorbeeld de hond uitlaten, de kattenbak verschonen, dierenverzorging of een bezoekje aan de dierenarts. De organisatie zoekt ook nog een vrijwilliger die het project in Alkmaar coördineert. De lokale coördinator verzorgt intakegesprekken van hulpvragers, zorgt voor een goede match met een buddy en biedt de buddies begeleiding.

Meer informatie en aanmelden op dierenbescherming.nl/dierenbuddy.
Pin It
Bekeken: 2431x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/