De politie heeft een zesde aanhouding verricht in het onderzoek naar de dood van Sjaak Groot uit Berkhout en de serie woningovervallen in de regio rond Alkmaar en Hoorn. Dinsdagochtend is een 29-jarige man uit Opmeer aangehouden in een woning in Obdam. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval op 14 juni in Berkhout, waarbij de toen 72–jarige bewoner om het leven kwam.

Groot werd dood in zijn woning aangetroffen. Het slachtoffer bleek door schoten dodelijk gewond te zijn geraakt. Na een uitvoerig opsporingsonderzoek wist het team eerder al vijf mannen aan te houden op verdenking van betrokkenheid. Die zitten op dit moment nog vast.

De politie denkt dat een criminele groep in steeds wisselende samenstelling betrokken is bij een hele reeks overvallen. Zij zien als overeenkomst dat er in de woningen mogelijk contant geld lag. Ook gebruiken ze grof geweld. Zo is er drie mensen mishandeld met een breekijzer, koevoet of een strijkijzer, is een man in zijn borst geschoten en een vrouw in de hals, en miste een kogel op een haar na de veehandelaar in De Goorn. Berkhouter Sjaak overleed ook aan een schotwond.

Er is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro die leidt naar de daders van de woningovervallen in Heerhugowaard en nog eens 10.000 euro voor de overval in Noord-Scharwoude. Eerder loofde justitie al duizenden euro's uit voor tips die leiden naar het oplossen van de zaken in De Goorn, Avenhorn en Nieuwe Niedorp. In totaal kan de gouden tip die alle zaken oplost 65.000 euro opleveren.

De rol van de zesde verdachte bij deze zaak is onderwerp van onderzoek. Ook wordt gekeken of de man mogelijk iets te maken heeft met andere woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen.

Vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalt of de verdachte langer vast mag worden gehouden. Nieuwe aanhoudingen sluit de politie niet uit.
Pin It
Bekeken: 4609x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/