MET Heerhugowaard is een hulplijn gestart voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in Heerhugowaard. De laatste tijd kwamen veelvuldig berichten over ongewenste intimiteiten en dergelijke in het nieuws. Voornaamste aanleiding voor het oprichten van de hulplijn was de BOOS-uitzending over vermeend seksueel wangedrag bij The Voice of Holland.

"Bij MET Heerhugowaard merken we dat er veel taboe is op dit onderwerp", aldus hoofd communicatie Luus de Wit. "Degenen die het ervaren zijn bang dat ze niet geloofd worden, niet serieus genomen. Of zij denken 'misschien was het wel mijn eigen schuld'. Dit kan veel impact hebben in het leven, wat weer voor diverse problematiek kan zorgen."

"Met de telefoonlijn wil MET de mogelijkheid bieden om je verhaal kwijt te kunnen", vervolgt De Wit. "Het is mogelijk om anoniem te bellen. We bieden een luisterend oor en kijken samen met jou naar welke stappen je zou kunnen ondernemen, zodat je handvatten en/of inzichten kan krijgen om met deze gebeurtenissen om te gaan."

Jongerenwerker Rob Buizer van MET vult aan: "Er komt steeds meer naar buiten over grensoverschrijdend gedrag, het lijkt dus of steeds meer mensen erover willen praten. We geven een luisterend oor, wat speelt er wat kan je ermee. En als er niets strafbaar lijkt te zijn maar het is wel heftig, dan kunnen we eventueel individueel coachen."

"We draaien voor twee maanden proef en naar aanleiding daarvan kijken we of we het anders moeten gaan indelen", vervolgt Buizer. "Voordat de hulplijn een beetje bekend is ben je sowieso al een maand verder, en voordat mensen de stap durven te zetten om te bellen gaat er ook weer even overheen. In principe willen we de hulplijn in de lucht houden. We moeten nog kijken hoe we het verder aan gaan pakken."

Het MET-meldpunt is bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag tussen 17:00 en 21:00 uur via 088-8876888. Buiten deze tijden kan een voicemail worden achtergelaten, waarna zo snel mogelijk wordt teruggebeld. Meer informatie is te vinden op methhw.nl.
Pin It
Bekeken: 1599x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/