Het VN-toiletgebouw in Park van Luna wordt niet in ere hersteld. Een woordvoerster van Recreatieschap Geestmerambacht heeft dit bevestigt. Het toiletgebouw werd afgelopen november in de brand gestoken, maar het recreatieschap vindt de herbouw te kostbaar en gaat voor nieuwbouw.

"De schade aan het gebouw loopt in de tientallen duizenden euro’s en die keert de verzekering voor het grootste gedeelte niet uit." Benadrukt de woordvoerster van Reactieschap Geestmerambacht, waar Park van Luna met het toiletgebouw tot behoort. "Het uitgekeerde bedrag kunnen we gebruiken voor een nieuw gebouw wat aan alle eisen van deze tijd zal voldoen. Zo moet het hufterproof, duurzaam en functioneel zijn."

Wie denkt dat het bouwwerk een sanitaire voorziening uit duizenden is, komt van een koude kermis thuis. Met het besluit tot sloop verliest Heerhugowaard niet zomaar een toiletgebouw. Van buiten is weinig bijzonders te zien, maar van binnen is het een kopie van een toilet voor de leden van de VN Veiligheidsraad. Het Deense kunstenaarscollectief Superflex bedacht het project. Voor het kunstwerk werd een Amerikaans sanitair geïmporteerd en ook de slotjes op de deuren en de toiletrolhouders waren dezelfde als in het gebouw van de Verenigde Naties.

In 2011 won het toiletgebouw een Great Indoor Award in de categorie 'Serve and Facilitate'. De jury roemde de manier waarop het project tot stand is gekomen: "Met mobieltjes werden stiekem foto's genomen in een van de strengst beveiligde gebouwen van de wereld. En dat om de sanitaire voorzieningen na te bouwen. Door dit kunstwerk is een plek toegankelijk geworden die normaal niet bereikbaar is voor het grote publiek."

De woordvoerster van het recreatieschap begrijpt het als mensen moeite hebben met de sloop: "Het is zonde, maar het is ook zonde dat het in de brand is gestoken. Daar begint het bij. Het is voor ons enkel de afweging tussen de kosten en het esthetische."
Pin It
Bekeken: 3442x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/