Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) koopt gas van de Russische gasleverancier Gazprom. Ook Hoogheemraadschap Rijnland heeft daarmee een contract. HHNK bevestigt dat het waterschap in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal draait op gas van Gazprom. "De situatie is heel zorgelijk en we houden het in de gaten. We kijken ook wat de Rijksoverheid hierin besluit."

Een online petitie over de contracten van waterschappen en gemeenten met het Gazprom is binnen twee dagen bijna 45.000 keer getekend. Uit onderzoek van Follow the Money bleek eerder dat ruim de helft van de waterschappen een contract heeft met het Russische gasbedrijf.

De Unie van Waterschappen heeft gereageerd op de online petitie. Tegen mediapartner NH Nieuws zegt de unie dat ze in overleg zijn met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. "We zijn nu aan het inventariseren welke waterschappen een contract met Gazprom hebben", zegt een woordvoerder. "Ook vragen we aan het ministerie welke alternatieven er mogelijk zijn. Sommige alternatieve gasleveranciers hebben namelijk ook Russisch gas."

De woordvoerder van het HHNK wil ook benadrukken dat ze sowieso geheel van het gasgebruik af willen: "In 2025 willen we van het gas af. Dat besluit hebben we al eerder genomen en de situatie in Oekraïne onderschrijft dit."
Pin It
Bekeken: 4765x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/