Terwijl landelijk de dalende trend in het aantal WW-uitkeringen in december werd doorbroken met een lichte stijging van 1,3 procent, ging deze stug door in Noord-Holland en regio Alkmaar. In de provincie was de daling 2,2 procent, in de regio ging het er in het algemeen wat bescheidener aan toe.

Uitschieter was gemeente Langedijk. Twaalf inwoners zorgden voor een afname van 5,2 procent aan WW-uitkeringen. Heiloo deed daar niet veel voor onder met 3,3 procent en Heerhugowaard zat precies op provinciaal gemiddelde. Alkmaar en Bergen zagen met 0,4 procent slechts een kleine daling van het aantal inwoners geheel of deels WW'ers.

In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal WW-uitkeringen in Alkmaar en Langedijk met ruim 40 procent. Bergen en Heerhugowaard zitten rond de 36 procent. Heiloo bleef achter met een 22,5 procent, maar was minder hard getroffen door de crisis. Het percentage WW'ers op de beroepsbevolking zit in de regio tussen de 1,4 procent (Langedijk) en 1,9 procent  (Alkmaar en Heiloo). Het landelijk gemiddelde is 2,1 procent.

Naast de WW-getallen, verspreidde het UWV deze week de publicatie 'Klimaatbanen in de gebouwde omgeving' om aandacht te vestigen op de vele mogelijkheden voor een baan in deze subsector. Er staan in Noord-Holland Noord 3.000 vacatures open. Het gaat hier vooral om technische banen voor verduurzaming van bestaand vastgoed, maar bijvoorbeeld ook om mensen die advies geven over de energieprestaties en verduurzaming.
Pin It