Het voorarrest van de Medemblikse pakketbezorger (24) die verdacht wordt van het in scène zetten van haar eigen gijzeling en beroving, is opgeheven. Dat geldt ook voor een medeverdachte, een 44-jarige man uit Opmeer. Twee andere verdachten waren eerder al vrijgelaten. Alle vier blijven verdachte in de zaak. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

Op 7 september werd de pakketbezorger met een lege bus aangetroffen in recreatiegebied Geestmerambacht. De vrouw beweerde met een pistool tegen haar hoofd gedwongen te zijn om vanuit Heerhugowaard naar het recreatiegebied te rijden. Later werd de vrouw zelf gearresteerd voor betrokkenheid bij de gijzeling en beroving. En vorige maand nog eens drie mannen uit Langedijk, Alkmaar en Opmeer. Bij de 'beroving' werden dure keukenkranen buit gemaakt.

De vier verdachten mogen hun proces dus in vrijheid afwachten. Het viertal wordt verdacht van '(betrokkenheid bij) diefstal in vereniging en verduistering in vereniging in dienstbetrekking dan wel heling', aldus het Openbaar Ministerie.

Volgens de rechtbank is er onvoldoende grond om de pakketbezorger nog langer vast te houden. Bij die 'gronden' kan gedacht worden aan vluchtgevaar, de ernst van het feit, vrees voor herhaling of dat vrijlating niet in het belang voor het onderzoek kan zijn. Welke van deze voorbeelden in het besluit meespelen maakt de rechtbank niet bekend.

Voor de Opmeerder is het voorarrest onder voorwaarden geschorst. Hij moet de komende 90 dagen verplicht contact houden met de reclassering en mag geen contact hebben met de drie medeverdachten. Als hij zich niet aan die voorwaarden houdt, moet hij alsnog terug naar de gevangenis.
Pin It
Bekeken: 1987x
https://ee.itk.ac.id/data/