Deze week werd de kadernota gepresenteerd aan de gemeenteraad van Langedijk. De kadernota vormt de basis voor de begroting van 2018 en is de eerste integrale actualisering van financiën en beleid. Conclusie: het ergste lijkt voorbij en op langere termijn is er geringe financiële ruimte voor ontwikkeling. Dit meldt Langedijker wethouder financïen Jasper Nieuwenhuizen het NHD.

De zaken zijn na hervormingen en bezuiningen dus op orde, maar veel ruimte voor ontwikkeling zal er in een meerjarenplan niet zijn. En er zit mogelijk nog een addertje onder het gras: de precarioheffing, door vele gemeenten tijdens de crisis ingevoerd voor meer inkomsten. Langedijk vangt per jaar rond € 1,7 miljoen. Maar als het Rijk die melkkoe wegneemt, hoeft er niet extra bezuinigd te worden.

Redelijk positief nieuws voor Heerhugowaard, voor wanneer er in Langedijk eindelijk eens harde noten gekraakt worden bij het onderwerp gemeentefusie. Al wordt het niet verplicht, minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zit al sinds maart 2013 te hameren op vorming van gemeenten met minimaal 100.000 inwoners. De Langedijker dorpen zouden in ieder geval niet de armlastige tak van de familie vormen.

Sceptische raadsleden vrezen dat een fusie Langedijk zal deren, aldus het NHD. Zo is mevrouw Schuijt van de Langedijker CDA-fractie bang dat de zwembaden en de bibliotheek dicht moeten. Critici menen dat fusie met een partner als Heerhugowaard juist deze faciliteiten zal kunnen waarborgen en dat het de raadsleden meer gaat om hun raadszetel.

Pin It
Bekeken: 4133x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/