Bas Klarenbeek uit Hillegom en Anne Overmeer uit Heerhugowaard hebben dinsdag de eerste en tweede Talentenprijs veroverd bij de Gouden Gard, een landelijke wedstrijd voor jonge talentvolle patissiers. De twee volgen hun opleiding Zelfstandig Werkend Bakker (mbo 3) bij het Horizon College in Heerhugowaard. Wely in Noordwijk is het leerbedrijf van Bas en patisserie Kuyt in Amsterdam is het leerbedrijf van Anne.

Tijdens de wedstrijden in het Miele Experience Center in Vianen, kregen de deelnemers de opdracht een taart te maken met het thema 1001-nacht. De jury beoordeelde op smaak, creatie en techniek. Voor de consumentenprijs werd ook beoordeeld op aantrekkelijkheid, snijbaarheid en mogelijkheid tot vervoer. In totaal deden twintig mbo’ers mee in de categorie Talentenprijs. 

Volgens Ronald Rijkers, opleidingsmanager Brood & Banket van het Horizon College, werpt het excellentieprogramma van de school z’n vruchten af. "Bas is een uitzonderlijk talent. Hij komt van het vwo en heeft als droom een toppatissier te worden. Voor hem is een speciaal onderwijsprogramma samengesteld om die droom waar te maken."

Pin It
Bekeken: 2742x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/