Eind september 2015 was er opeens een nieuw Langedijker festival: Verhalen Halen. Bezoekers konden via een zelf te kiezen route op vijf verschillende locaties in Langedijk schrijvers over hun werk horen vertellen. Organisatoren Marieke Neesen-Barten van Lief Langedijk en romanschrijfster Afra Beemsterboer keken er met voldoening op terug, maar vroegen zich toch af hoe ze het festival nog leuker konden maken.

Verhalen Halen 2016 speelt zich af in Noord-Scharwoude. Zondag 25 september 2016 zijn zes auteurs aanwezig, door ofwel lijfelijk aanwezig te zijn ofwel ondersteund door de moderne technologie, in Restaurant De Burg, in het Geoffrey Donaldson Instituut en in Galerie Ronald Kraayeveld kan het publiek terecht voor optredens. Voor de nieuwe editie van Verhalen Halen zitten de locaties dichter bij elkaar, zodat het publiek genoeg tijd heeft om zich te verplaatsen.

Speciaal voor Verhalen Halen zijn schrijvers van Oudkarspel tot Sint-Pancras gevraagd om een verhaal in te leveren voor een uitgave, die exclusief op Verhalen Halen te verkrijgen is. Dit heeft een bundel getiteld Verhalen Halen 2016 opgeleverd waarin de schrijvers op 14 verschillende manieren hun licht over Langedijk hebben laten schijnen. Alle Langedijker auteurs bieden op één centraal verkooppunt hun werk te koop aan.

De auteurs treden op zondag 25 september op om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Joyce Wouters en Wim Meyles zijn aanwezig in twee zalen in Restaurant De Burg, Egbert Barten in het Geoffrey Donaldson Instituut, met aldaar een éénmalig optreden van Dick Barten om 16.00 uur. Ronald Kraayeveld is te vinden in zijn eigen galerie. Het programma wordt opgevuld met muziek en film.Uitgebreide informatie verschijnt op 14 september ook in het Verhalen Halen-krantje in het Langedijker Nieuwsblad.

Meer informatie over de schrijvers is ook te vinden op www.lieflangedijk.nl onder het kopje cultuur. Alle Langedijker schrijvers hebben een pagina gekregen onder het subkopje Verhalen Halen. (foto: aangeleverd)

 

Pin It
Bekeken: 3012x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/