Het Centrum voor Jeugd en Gezin en de afdeling Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) gaan in december 2016 verhuizen naar De Binding in Zuid-Scharwoude. De gemeenteraad stelde in juli een budget van €810.000 beschikbaar. De komende maanden wordt een deel van de begane grond en de eerste verdieping verbouwd.

“We hebben een nieuw accommodatiebeleid. Uit onderzoek blijkt dat we te veel accommodaties hebben”, vertelt wethouder Jasper Nieuwenhuizen. “Daardoor zie je leegstand in gemeentelijke gebouwen. We willen ruimtes in De Binding graag benutten. We huren nu de Binnemikke voor het CJG. Het was een logische stap om de huur op te zeggen en ze onder te brengen in een eigen gebouw.”

Het CJG, het consultatiebureau van de GGD en MEE/De Wering werken al veel samen met de gemeentelijke afdeling Wmo. Er is ook veel overleg geweest met de bibliotheek, het Jan Arentsz en Sportservicepunt Langedijk. Alle partijen zijn erg positief over de eerste stappen. “We hopen dat synergie ontstaat tussen de verschillende gebruikers, waardoor De Binding weer echt ‘verbindt’”, aldus Nieuwenhuizen.

In de lege ruimte waar eerst Atelier6 zat, komen spreekkamers voor de verschillende instanties. Boven de bibliotheek wordt een grote kantoortuin gerealiseerd voor de diverse organisaties. Cees Bood van het Jan Arentsz: “Er is sprake geweest van co-creatie. Elke stap is in onderling overleg genomen. Dat geeft vertrouwen in de toekomst van De Binding.” De andere partners beamen dit allen.

Ton Kruyff van Bibliotheek Langedijk: “De Binding kan met de nieuwe huurders weer een echt levend gebouw worden en inhoudelijk ziet de bibliotheek veel mogelijkheden tot samenwerking.” Teun van Etten van Sportservicepunt Langedijk sloot zich daarbij aan: “SSL is blij dat de gemeente optimaal gebruik wil gaan maken van De Binding. Dit mooie gebouw verdient een optimale bezetting.”

Bij de plannen voor De Binding wordt rekening gehouden met de mogelijke toekomstscenario’s voor gemeente Langedijk.

Pin It
Bekeken: 3511x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/