Eind juni meldde de gemeente Langedijk trots dat het jaar 2015 positief was afgesloten en dat er voor het eerst in jaren weer een stijging van de vermogenspositie was geweest, van 19 miljoen naar 27 miljoen euro. Dat klinkt op zich goed, maar lijkt haaks te staan op de andere berichten rond de financiën van Langedijk van de afgelopen tijd. Die schetsen eerder het beeld dat de financiële positie momenteel erg moeilijk is, om niet te zeggen ‘precarious’.

Zo is er bijvoorbeeld de kwestie rond de haastig ingevoerde precariobelasting die toch misschien problemen gaat geven, en de uitspraken van wethouder financiën Jasper Nieuwenhuizen dat een fusie met het oog op de financiële positie van Langedijk misschien nog de enige oplossing is. Wethouder Nieuwenhuizen praatte ons in een interview bij over de perikelen rond de gemeentelijke financiën.

De uitgebreide versie van dit artikel is vanaf woensdag te lezen in de juli-editie van de krant van Langedijk Centraal. In de krant staat overigens dat de verwachte opbrengst van de precariobelasting in 2016 1,2 miljoen euro is; die verwachting is inmiddels bijgesteld naar 750.000 euro.

Pin It
Bekeken: 4643x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/