Zaterdag heeft mevrouw Tony Jonker-Van Westerop uit Sint Pancras uit handen van burgemeester Hans Cornelisse een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor haar bijzondere verdiensten voor de samenleving. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hans Cornelisse van gemeente Langedijk reikte het lintje uit namens de Koning in theater De Vest te Alkmaar, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Skikring Alkmaar .

De 74-jarige mevrouw Jonker-Van Westerop ontving de onderscheiding voor de vrijwillige activiteiten die zij deed en nog doet voor de Skikring Alkmaar. Sinds 1986 is ze bestuurslid Noorse disciplines, waaronder nordic walking, langlaufen en rolskiën, waar zo’n 75 mensen aan deelnemen. Ook is zij reisleider van gemiddeld drie langlaufreizen per jaar. Zij is daarbij verantwoordelijk voor de voorbereiding, de keuze van de hotels, het uitzetten en uitproberen van de skiroutes en de daadwerkelijke begeleiding tijdens de reis. Ook is ze reisleider van de jaarlijkse nordic walkingreizen naar Dolomiti in Italië, begeleider van de rolski-groep, en verzorgt ze lessen nordic walking in de Schoorlse Duinen.

De Skikring Alkmaar telt 450 leden en heeft als doel de skisport te promoten. Naast haar vrijwillige activiteiten bij de Skikring Alkmaar organiseert mevrouw Jonker sinds 2010 in overleg met Staatsbosbeheer de jaarlijkse boswerkdag in de duinen bij Groet.

Pin It
Bekeken: 3051x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/