Historicus Henk Looijesteijn geeft dinsdag 7 mei een gratis lezing bij het Hoogheemraadschap in Heerhugowaard met de titel 'Van Nieuwendam tot Alkmaardermeer - Watererfgoed rondom het Kromme IJ'.

Het grondgebied van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is rijk aan eeuwenoud watererfgoed. Vooral in de omgeving van Uitgeest en Krommenie zijn op fietsafstand van elkaar tal van sporen van eeuwenoud waterbeheer te vinden. Dammen en dijken, molens, gemalen en sluizen vertellen daar het verhaal van de nimmer aflatende strijd tegen het water van het Oer-IJ.

Henk Looijesteijn vertelt een boeiend verhaal over het bijzondere gebied tussen het Alkmaardermeer en de in 1357 aangelegde Nieuwendam bij Krommenie in de Crommenije.

De lezing duurt van 12:30 tot 13:00 uur. In verband met beperkte parkeergelegenheid raadt het waterschap aan om met het OV te komen of op de fiets. Aanmelden via hhnk.nl. (foto: Diederik Aten)
Pin It
Bekeken: 113x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/