In het kader van het bevrijdingsweekend staat theatermaakster Margje Wittermans op de planken in De Groene Zwaan in De Rijp. Op zaterdag 4 mei speelt zij de muzikale voorstelling  ‘WaaromTruus’. Hierin staat het leven van Geertruida Wijsmuller centraal.

Truus Wijsmuller was een Nederlandse verzetsvrouw, geboren in Alkmaar, die voor en in de Tweede Wereldoorlog vele Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Zij speelde een belangrijke rol in de redding van 10.000 Joodse kinderen. De fascinatie van Margje Wittermans voor deze ‘reddende engel’ ligt aan de basis van deze toneelproductie. Was het de daadkracht van Wijsmuller die Margje trof? Of het besef dat alles mogelijk is als je je niet laat leiden door angst? Was het een persoonlijk geheim dat Wittermans al langer met zich meedroeg, waardoor zij zich verbonden voelde met Truus Wijsmuller?

Voor ‘WaaromTruus’ ging Margje op zoek naar de verbondenheid tussen deze vragen en geeft ze gestalte aan een vrouw die zich door niemand liet stoppen bij haar werk om anderen te redden. De voorstelling toont de onbaatzuchtigheid, het doorzettingsvermogen en de slagkracht van een individu dat iets wil ondernemen tegen verschrikkelijk onrecht. Handelen als de nood het hoogst is. Persoonlijke inzet als het gaat om leven en dood.

De uitvoering begint om 21:00 uur. Kaarten kosten 20 euro en zijn te bestellen op de website van cultuurcentrum De Groene Zwaan.
Pin It
Bekeken: 79x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/