Reddingsbrigade Nederland en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn het eens geworden over de inzet van de reddingsbrigade voor een Nationale Reddingsvloot bij overstromingen en hoogwater in Nederland. In de regio staan voor die calamiteiten voortaan vier vaartuigen van de reddingsbrigade paraat met een getrainde bemanning. Die rukken dan uit vanuit de posten in Den Helder, Heerhugowaard, Hoorn en Stede Broec. De handtekeningen werden donderdag gezet bij de post van KNRM en reddingsbrigade in Egmond aan Zee.

Noord-Holland Noord is een van de veiligheidsregio’s met een overstromingsprofiel, omdat het aan drie kanten is omringd door water. In iedere regio moet er voor de Nationale Reddingsvloot één reddingsgroep zijn van minstens vier eenheden. Een reddingseenheid is een schip inclusief bemensing. Reddingsbrigades uit Noord-Holland Noord zorgen dat deze vier vaartuigen te allen tijde hiervoor beschikbaar zijn. De lokale reddingsbrigades uit de regio bemensen de reddingseenheid. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vergoedt de kosten.

Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland, is blij met de overeenkomst: "Onze missie is de veiligheid in, op en langs het water te vergroten. Niet alleen op de stranden, maar ook in het binnenwater, bij evenementen en bij overstromingen. Die veiligheid is gebaat bij een goede samenwerking tussen hulpdiensten, waaronder brandweer, ambulance en reddingsbrigades".

De Nationale Reddingsvloot wordt als ‘first respons’ ingezet bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland. Reddingsbrigade Nederland treedt op als coördinator. Meer info op nationalereddingsvloot.nl
Pin It
Bekeken: 2778x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/