Wethouder Ad Jongenelen en Timpaan-directrice Ingeborg de Jong hebben vrijdag getekend voor woningbouw aan de Spoorstraat in Oudkarspel. Er zullen zo'n 25 huizen verrijzen, waaronder robuuste twee-onder-één-kapwoningen en verschillende typen rijenwoningen. 30 procent is bestemd voor sociale verkoop. In de tussentijd krijgt het naastgelegen dorpsbosje een recreatieve invulling. Omwonenden worden betrokken bij de uitwerking van de plannen.

Aangezien het perceel nu dient als opslagplaats voor grond, is de procedure voor een bestemmingswijziging gestart. Dinsdag stemde het college van B&W in met de eerste plankaart. Deze wordt verder uitgewerkt tot een stedenbouwkundig plan met daarin de ruimtelijke en functionele uitgangspunten, en de zienswijzen van omwonenden. Daarmee kan een bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd, waarmee dan weer een aanvraag voor een omgevingsvergunning kan worden ingediend. Bij goedkeuring starten de verkoop en de uitvoering.

In maart worden twee (online) bijeenkomsten gehouden voor omwonenden. Volgens de planning ligt het bestemmingsplan ter inzage in juni en wordt in het eerste kwartaal van 2022 gestart met grondsanering, de bouw en de verkoop. Medio 2023 is de oplevering.

Meer info op nieuwbouwinlangedijk.nl.
Pin It
Bekeken: 1524x
https://ee.itk.ac.id/data/