Vandaag, 26 januari, is de 'Dag van het werkplezier in de zorg'. Dit jaar staat de dag ook in het teken van respect voor de zorg. Wethouders Annette Groot en Marcel Reijven van gemeenten Heerhugowaard en Langedijk steken zorgmedewerkers op deze dag een hart onder de riem.

Wethouder Annette Groot: “Deze dag is dit jaar misschien wel relevanter dan ooit en staat in het teken van respect en waardering voor dit belangrijke werk.”

Wethouder Marcel Reijven: “Voor iedereen die werkt in de zorg of thuis voor een ander zorgt: ik heb echt respect voor jullie inzet, betrokkenheid en belangrijke werk."

De zorgsector ervaart loodzware tijden. Corona zorgt voor hoge werkdruk en ook het leed dat te zien is in de zorg vreet aan de emoties. Daar komt dan nog bij frustratie over hoeveel mensen zich niet aan de regels houden. Dan kan respectloos voelen voor medewerkers die zich uit de naad werken om corona te bestrijden. Daarnaast neemt agressie en geweld tegenover ambulancepersoneel en ook medewerkers van huisartsenposten toe, bevestigt het Instituut Fysieke Veiligheid. Vandaar dit jaar het thema 'respect voor de zorg'.
Pin It
Bekeken: 1504x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/