Wie tijdens de avondklok de deur uit wil vanwege een uit de hand lopende situatie thuis waarbij huiselijk geweld dreigt, hoeft geen schriftelijke verklaring op zak te hebben. Dit benadrukt GGD Hollands Noorden via sociale media. Bovendien heeft Veilig Thuis van de GGD de tijden verruimd om te chatten.

De Rijksoverheid erkent dat er in deze periode meer risico is op huiselijk geweld, en dat de avondklok daar nog een schepje bovenop kan doen. De GGD vult aan: "De mogelijkheid om even een avondwandelingetje te maken, bij een vriend aan te kloppen of een vriendin of familielid te appen - ‘het loopt uit de hand, kom snel hierheen’ - vervalt. Is er geweld bij jou thuis of voel je je thuis onveilig tijdens de avondklok? Dan is het natuurlijk toegestaan om je huis te verlaten (zonder formulier) en krijg je geen boete."

Veilig Thuis is in ieder geval tot 8 februari op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 22:00 uur bereikbaar via chat. Voor advies, bel 0800-2000. GGD NH raadt aan om bij gevaar, bijvoorbeeld vanwege een onveilige thuissituatie, direct 112 te bellen.
Pin It
Bekeken: 2208x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/