Zaterdag werd in Museum BroekerVeiling een actiedag gehouden in het kader van Langedijk4GlobalGoals, voorheen Millenniumgemeente Langedijk. Ter viering van het 12,5 jarig bestaan en als waardering voor de betrokken vrijwilligers van het eerste uur, sprak wethouder Nils Langedijk zijn waardering uit op deze actiedag. Dit Twitterde de gemeente dinsdag. Karel Balder kreeg speciale aandacht. De voormalig voorzitter mocht de Karel Balder Bank in ontvangst nemen.

De Karel Balder Bank, ontworpen door Floortje Bijvoet, bestaat uit twee stalen constructiedelen en bossen wilgentenen uit het Oosterdelgebied. De bank krijgt een plaats tussen het oude gemeentehuis en De Binding. Karel kreeg de bank vanwege zijn inzet voor een duurzame samenleving, samen met ex-raadsleden Jan Boot, Martin Wagenaar. Initiatieven als Bekerstreet en het Repair Café bestaan nog steeds.

Tijdens de actiedag was er een gevarieerd programma voor jong en oud, met onder andere suppen, kanoën in het Oosterdelgebied. Ook was er een elektrische vaarttocht naar de eilanden van Oosterheem, met uitleg over hun biologische teelt. Natuurlijk was er in het museum nog veel meer te leren over een duurzame leefstijl. Ook werd toelichting gegeven op de verder plannen en ambities van Langedijk 4GG. (foto: Twitter @GemLdijk)


















Pin It
Bekeken: 1963x
https://ee.itk.ac.id/data/