De gemeente Bergen treedt op verzoek van buren op tegen Villa de Hazelaar in Schoorl. Dat boutique hotel heeft een vergunning als recreatief zorgcomplex, maar wordt als regulier hotel gebruikt. Het bestemmingsplan biedt geen ruimte voor een hotel op deze plek en een normale horecavergunning ontbreekt. De bedrijfsvoering moet worden aangepast en terug naar recreatief zorgcomplex. Als dat op 10 februari 2021 nog niet op orde is, dan vordert de gemeente een dwangsom van 50.000 euro.

Buren hebben de gemeente gevraagd om op te treden. Die ervaren overlast van het extra verkeer en geluid in de straat. In de elf kamers zouden gasten komen met een zorgbehoefte die daar tot rust kunnen komen, maar in plaats daarvan komen er gewone actieve hotelgasten. Op de website prijst het hotel zichzelf aan als normaal hotel, waar ook mogelijkheden zijn voor gasten met speciale zorgbehoeften. De elf kamers worden aangeboden op commerciële websites als Booking, Expedia en Trivago. Dat is niet waar vergunning voor is verleend, constateert de gemeente nu.

De aanschrijving van de gemeente noemt het 'niet wenselijk' om De Hazelaar alsnog een vergunning te geven als normaal hotel. Daar lijken de eigenaren wel op te hopen. Tegen het Noordhollands Dagblad vertelt mede-eigenaar Peter Buis dat hij bewust gebruik maakt van onduidelijkheden in de wet wat onder recreatie en zorg moet worden verstaan. Hij hoopt dat de last onder dwangsom binnenkort na een gesprek met de wethouder wordt ingetrokken en er alsnog een vergunning wordt afgegeven voor de bestaande situatie.
Pin It
Bekeken: 3147x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/