Eigenaresse Xiang moest nog uitrekenen hoeveel de alweer derde overval op cafetaria-snackbar aan de Betje Wolfftuin in Heerhugowaard kostte, maar veel kan het niet geweest zijn. "Ongeveer 90 procent van de klanten pint. Tegenwoordig heb je niet zo veel meer in de kassa", zei ze tegenover mediapartner NH Nieuws.

De overvaller kwam rond 20:50 uur binnen en trok zijn vuurwapen. Een medewerker die achter de toonbank stond, keek recht in de loop. "Hij riep, 'kluis, kluis!'", vertelt Xiang. Dit vermoedelijk om aan te geven dat er niet zomaar een aanzienlijk bedrag te scoren was. "Toen heeft hij de kassa opengemaakt en geld gegeven. Het is eigenlijk heel rustig verlopen". Zelf stond ze op het moment van de overval met een andere medewerker bij de nooduitgang. "Ik heb hem wel gezien, maar we zijn naar buiten gegaan en hebben direct de politie gebeld."

Behalve geld pakte de overvaller ook de telefoon van de medewerker achter de balie. "Maar die heeft 'ie bij de deur neergelegd", gaat Xiang verder. "Ik denk omdat hij bedacht dat 'ie dan gevolgd kon worden."

De bedreigde medewerker meldde zich zondag alweer voor zijn werk. "Het is vervelend, maar hij heeft er gelukkig niet heel veel last van", zegt de eigenaresse. Hij krijgt slachtofferhulp aangeboden, maar Xiang weet niet of hij daar behoefte aan heeft.

Na de overval kamde de politie de omgeving onder meer vanuit een helikopter uit, maar kreeg de overvaller niet in het vizier. De dader is naar schatting 18 à 20 jaar oud, ongeveer 1,75 à 1,80 meter lang, en droeg een groen-beige camouflagejas en een bivakmuts. Wie meer denkt te weten wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (foto: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich)
Pin It
Bekeken: 3272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/