Langs het parcours juichen terwijl je de veiligheid in de gaten houdt, kleding inzamelen of helpen met de op- en afbouw van de hekken en spandoeken. Steeds vaker lopen organisaties aan tegen een vrijwilligerstekort. Ook de bekende evenementen in Alkmaar: "Wij hebben ze echt hard nodig."

De tiende editie van de Alkmaar City Run by Night komt dichterbij. Op 8 mei gaan 11.000 hardlopers vijf of tien kilometer hardlopen door de binnenstad van Alkmaar. Een evenement dat ieder jaar moeiteloos veel fanatiekelingen trekt, maar vrijwilligers zijn lastiger te vinden. "Sinds corona gaat het steeds moeizamer. Nu de City Run in de meivakantie valt al helemaal", vertelt Nienke Slobbe van Le Champion. "We hebben nog 40 vrijwilligers nodig. We hebben veel oproepen geplaatst, maar onze mailbox loopt niet vol. Veel mensen zijn op vakantie." (tekst gaat door onder de tekst)

Van kleding inname tot de op- en afbouw van de parcours de vrijwilligers zorgen voor een veilig evenement. (foto: aangeleverd)


Voor Nienke is het extra spannend: "Dit is het eerste jaar dat ik het hele evenement organiseer." Ze begon als vrijwilliger bij de organisatie, dat zou goed staan op haar CV. Daarna solliciteerde ze en werd event manager. "Ik heb gezonde spanningen, maar vooral heel veel zin. Het is echt mijn favoriet. Ik heb zelf ook vier jaar meegedaan."

Omdat het dit jaar de tiende editie is heeft Le Champion juist alles uit de kast getrokken om er een mooi evenement van te maken. Zo heeft de City Run een nieuwe uitstraling, start de run op een andere locatie om problemen met de drukte te verminderen, en is er een After Run Party in de Grote Kerk.

Al met al kijkt Nienke erg naar het evenement uit, maar de stress loopt ook langzaam op: "Met onvoldoende vrijwilligers kunnen we echt een minder goed en veilig evenement organiseren." Lijkt het jou leuk om te helpen tijdens de Alkmaar City Run by night? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1250x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/